Home Boot Foto's Reactie

7 augustus 2018

Bezoek in Flensburg.

Na een hele ronde rondom de Baltic blijven we nu een week of twee in het zuidwesten van de Oostzee, op de grens van Duitsland en Denemarken in de Fjord van Flensburg. Vlakbij zijn vele eilanden, havens en baaien. Eén van de stadjes aan de Fjord is Sonderborg, waar het koninklijke Deense jacht voor een kasteel ligt afgemeerd.



Flensburg is een ideaal vertrekpunt om met de kinderen en vrienden rond te varen. Eerst komen onze kinderen aan boord, en daarna nog een dag of wat vrienden uit Nederland.
De hittegolven lijken van geen ophouden te weten en dan is het heerlijk om wat rond te varen, af en toe te ankeren en in het heldere water te gaan zwemmen en afkoeling te zoeken. We vinden mooie plekjes met lekker zwemwater zonder al te veel kwallen.



Op de pier van Schleimunde doen we ons 'Spaanse loopje'. Stevig doorstappen, dan met gezwinde spoed rond de toren en dan weer terug. Vier jaar terug zagen we in Spanje hoe veel Spanjaarden op een strandje, promenade of pier hun wandelingen op deze manier doen.



Het mooie weer brengt een enkele onweersbui mee. We krijgen een stevig exemplaar over ons heen. Het waait een paar minuten 50 knopen (windkracht 10) en daarna blijft het stevig regenen. Gelukkig liggen we net op tijd goed afgemeerd in een haventje, maar het natuurgeweld is imponerend. De boot hangt helemaal scheef, maar wij zitten heerlijk droog onder onze nieuwe kuiptent en zien de golven over dek slaan. Alles gaat goed en na een paar uurtjes is de rust weergekeerd.



Na twee weken gaan we weer met z'n tweetjes verder en vangen we de terugtocht naar Nederland aan. Op de motor door het Noord-Oostzee kanaal en dan in de Eider wachten op een goed moment om de Elbe uit te varen.

Vorige bericht Volgende bericht