Home Boot Foto's Reactie

2 mei 2018

Vertrokken.

Zo, we zijn op pad. Na een paar laatste weken hard werken en alles afronden en overdragen, is ons verlof dan echt begonnen. Alles in de auto en naar Goes gereden. Daar hadden we eerst nog een gezellig en druk weekeinde. Familiebezoek en een 'Vertrek- en verjaardagsfeestje'. Reuze leuk allemaal om iedereen weer te zien, want komende maanden zullen we toch voornamelijk met z'n tweetjes zijn.
De laatste dag van april, maandag de 30-ste, was een dag van niks, veel wind, koud en een heleboel regen. Net goed genoeg om wat boodschappen te doen en de boot verder in te ruimen. Maar gelukkig was de verwachting voor daarna erg goed. Dinsdagmiddag afnemende wind en en een zonnetje en dan op woensdag een stevige zuidenwind en ook nog volop zon; dat is natuurlijk prima als je naar het noorden wil.



Dinsdagmiddag 1 mei gingen dus de trossen los. Op de kant stond een heel clubje leden van "'t Werfje" om ons uit te zwaaien. Dat is nog eens leuk vertrekken. En toen we door het kanaal van Goes naar 't Goese Sas voeren, fietste zowaar nichtje Leonie nog mee. En om het afscheid nog completer te maken voeren Peter en Mieke met hun Vela een stuk mee. We zeilden dinsdag in de late middag en vroege avond naar Kamperland, vlak bij de monding van de Oosterschelde.



Woensdag was er inderdaad de voorspelde zuidenwind en een stralende zon. Voor we zee op gingen maar direct een rifje gezet, want er was wind genoeg. De Oosterschelde verder uit, zee op, met stroom mee. Voor Westen-Schouwen langs (door het Geultje van de Banjaard) en daarna richting Noord-Oost. In de verte zagen we al de Maasvlakte van Rotterdam liggen. De wind nam nog wat verder toe, en we stoven over het water. Voor Rotterdam was het druk met schepen, in- en uitvarende schepen, maar ook heel veel die voor anker lagen. Daarna werd het rustiger met de scheepvaart. De wind was nog steeds goed, alhoewel soms een beetje veel. Maar omdat het zo snel ging, besloten we maar in één keer door te varen naar IJmuiden.
Rong 7 uur meerden we af in de jachthaven van IJmuiden. 80 mijl in 10 uur, dat is wel een heel keurig gemiddelde en dus uitstekend om mee te beginnen. We waren nog maar nauwelijks afgemeerd of het begon te regenen. Nou ja, dan kruipen we lekker onder ons tentje in de boot. 's Nachts regen vinden we niet erg.

Vorige bericht