Home Boot Foto's Reactie

15 april 2018

De boot is er klaar voor.

Na een grotendeels zachte winter, was er eind februari en in maart ineens nog een hoop kou. De boot in de anti-vries, en als we aan boord waren de elektrische deken aan. Zo zijn we de winter doorgekomen.
Maar vanaf Pasen werd het allemaal beter en hebben we de boot weer vaarklaar gemaakt. Schoonmaken, spullen aan boord (oei, wat is dat toch altijd veel) en de motor weer aan de praat brengen. Alles ging redelijk voorspoedig, op een hardnekkige tegenvaller na. Voor de winter ging het mis bij het wisselen van één van de vallen. Die kwam helemaal uit de mast zetten. En dan moet je helemaal in de top om de val er weer terug in te brengen, zodat de zeilen weer gehesen kunnen worden. De val wilde wel bovenin de mast in, maar wilde er onderaan niet meer uitkomen. Verschillende keren zijn we naar de top van de mast gegaan, om steeds weer wat nieuws te proberen.



Gelukkig kwam het toch ineens voor elkaar, en nu kunnen we de zeilen weer hijsen.
Dat hebben we dan ook maar direct gedaan en op de Oosterschelde een proefrondje gevaren en alles weer uitgetest. Er was een mooi zacht windje en een rimpeloos water, zodat we alles voorzichtig konden proberen. En gelukkig, alles werkt weer zoals het hoort. Kortom, de boot is er klaar voor om ons weer een heel eind weg te brengen. Nog twee weekjes, en dan gaan we voor vier maanden aan boord.





Vorige bericht Volgende bericht