Home Boot Foto's Reactie

31 januari 2018

Winter huisvlijt

Wat is er lekkerder dan aan boord slapen onder een open luik en in het donker naar de sterren kunnen kijken? Heerlijk, maar als je dan in slaap gevallen bent, is er het risico ineens wakker te worden van druppels op je neus, en dat is niet lekker. Overeind komen, luik dicht, en weer in slaap zien te vallen.
Vooral dat luik dicht is niet lekker. Wij slapen het liefst onder een open luik, lekker met wat frisse wind over je heen. Eventueel trek je de deken wat verder over je heen, maar de frisheid van buiten mag gedurende de nacht de hele boot door. En dan moet het luik open kunnen blijven, ook als er een buitje of een paar spatjes regen vallen. Om die druppels buiten te houden zijn we deze winter aan de slag gegaan om een mooi tentje te maken, dat de nattigheid buiten houdt.



Een stuk tentdoek hebben we in vier driehoeken geknipt. Na natuurlijk eerst op het voordek bezig te zijn geweest met allerlei lijntjes om de juiste maten te bepalen. De vier driehoeken zijn vervolgens aan elkaar genaaid, zodat er een soort piramide-vorm ontstaat. De naden werden netjes met wat band afgewerkt. Aan de hoeken kwamen bandjes met lussen die om de scepters en ogen bij de voorpunt en de mast geslagen konden worden. Een aan de tophoek een lus, waar de spinakerboomophaler aan geklikt kon worden. Vervolgens naar boven opspannen en het tentje staat en het luik kan open blijven. Alleen de sterren zien we niet meer …





Vorige bericht Volgende bericht